Motoru makineye takarken veya çıkartırken güç kablosunun prize takılı olmadığından emin olun.
Eliniz ıslak veya nemliyken kabloyu prizden çıkartmayın.
Makinenizin, özellikle prize takılı durumdayken, başından ayrılmayın.
Makinenizi ısı kaynaklarıyla temas edebilecek (örn. ocak) veya ıslak olabilecek alanlarda (örn. lavabo) kullanmayın.
Cihazı sadece bu kılavuzda tarif edildiği gibi ve aralıksız en fazla 15 dakika kullanın.
Sadece ürünle birlikte verilen kabloyu ve motor etiketinde belirtilen değerlere uygun uzatmaları kullanın.
Motor takılmış makine ile çalışırken, kravat, atkı veya uzun takılar takmaktan kaçının; ayrıca saçlarınızın da öne düşmesine engel olacak şekilde bir toka takmayı unutmayın.
Elektrik tesisatıyla ilgili tamirat, yetkili kişiler tarafından yapılmalıdır. Yetkisiz kişilerin motorun iç kısımlarına erişmeleri uygun değildir.
Kullanılan malzeme miktarının (katı ve sıvılar) kasenin içindeki işareti aşmaması gerekir.
Makinenin üç işlevinin de (yoğurma-yapraklama-çıkartma) kullanılmasının ardından, makinenin kapatılması ve kapağı açık halde 10 dakika çalışmaya ara verdirilmesi gerekmektedir.
DİKKAT!;
Bu ürün düşük fiziksel, duyusal ve zihinsel yeterliliğe sahip kişiler (çocuklar dahil) ile tecrübesiz ve bilgisiz kişilerin kullanılması için üretilmemiştir. Bu kişiler ancak yakın gözetim altında aleti kullanabilir. Aleti çocuğun kendisi kullanacaksa veya yakınında kullanacaksanız dikkatli olunmalıdır. Çocuğun aleti kullanım sırasında oyun oynamadığından emin olunmalıdır. Bu alet çocukların kullanması için üretilmemiştir. Aleti ve kablosunu çocukların erişemeyeceği yerde saklayın.
ÖNEMLİ GÜVENLİK UYARILARI;
Elektrikli aletleri kullanırken aşağıdaki temel güvenlik kurallarında daima riayet edilmelidir:
Tüm talimatları okuyun
Elektrik çarpmasına maruz kalma riskine karşı, makineyi veya motoru suya veya herhangi bir sıvıya koymayın.
Aleti çocuğun kendisi kullanacaksa veya yakınında kullanacaksanız dikkatli olunmalıdır.
Parçaları takıp çıkartmadan ve temizliğini yapmadan önce aleti önce kapatın sonra da fişini çıkartın. Prizden çıkartmak için fişi kavrayıp kendinize doğru çekin. Asla kabloyu çekerek çıkartmaya çalışmayın.
Hareketli parçalarla temastan sakının.
Gıda ürününü makineye asla elinizle yedirmeyin. Bunun yerine bir aparat kullanın.
Kablosu veya prizi hasarlı olan, herhangi bir şekilde düşen veya hasar alan aletleri çalıştırmayın. Aleti en yakın yetkili servise götürüp, muayenesini, tamirini veya elektriksel / mekanik ayarlamalarını yaptırtın.
Yangın, elektrik çarpması veya yaralanma riski sebebiyle üretici tarafından tavsiye edilmeyen veya satılmayan aparatları kullanmayın.
Dış mekanlarda kullanmayın.
Kablonun tezgahın veya masanın eşiğinden sarkmasına izin vermeyin.
KONTROL PANELİ;
Açma/Kapatma düğmesi.
Kırmızı LED ışığı (sol) (bıçak haznesi): ışık yanıyorsa kapak tam kapanmamıştır.
Mavi LED ışığı: ışık yanıyorsa makine kullanuıma hazırdır.
Kırmızı LED ışığı (sağ) (kapak): ışık yanıyorsa kapak tam kapanmamıştır.
Kontrol tuşu: bıçağı hareket ettirmek için bu tuşa basın.
MAKİNENİN KULLANIMA HAZIRLANMASI;
Makinenin tamamını ilk kullanımdan önce nemli bir bezle silin.
Merdaneleri temizlemek için daha sonra çöpe atacağınız az bir parça erişte hamurunu merdaneler arasından geçirin.
Dikkat! Voltajı kontrol edin. Makinenin değer tablosundaki değerlerde kullandığınız elektriğin voltajının uyumlu olmasına dikkat edin.
TAZE ERİŞTE TARİFİ;
500 g yumuşak-buğday hamuru
4 tüm yumurta
Az miktarda su
Daha iyi bir erişte elde etmek için, 250 g yumuşak-buğday unu ile 250 g durum-buğday ununu (semolina / durum buğdayı semolinası) karıştırın.
Yumurta ve suyun toplamı 250 ml’den fazla olmamalıdır.
HAMURUN HAZIRLANMASI;
Reçetenize göre malzemelerinizi ayarlayın
Makinenin kapağını açın ve karıştırıcı bölme içine malzemelerinizi boşaltın. Bıçak haznesinin kapalı ve kırmızı led ışığın yanmadığından emin olun.
Kapağı kapatın ve Açma/Kapama düğmesine basarak makineyi çalıştırın.
DİKKAT: Unun makine içinde kalması için makine kapağının kapalı olduğundan daima emin olun.
ERİŞTE YAPRAKLARI YAPIMI;
Yaptığınız hamuru 4-5 parçaya ayırın.
Düz merdaneyi makineye takın. Kendinize doğru çekip çevirmek suretiyle ayarı 0 pozisyonuna getirin ve merdanelerin arasını tamamen açın.
Ayırdığınız hamur parçalarından birini merdanelerden geçirin.
Bu işlemi 5-6 kez tekrarlayın, her seferinde yaprağı katlayın ve gerekirse biraz daha un ekleyin).
MAKİNE AYARI ERİŞTE YAPRAK KALINLIĞI
#0 ~4.8 mm
#1 ~3.8 mm
#2 ~3.3 mm
#3 ~2.5 mm
#4 ~1.9 mm
#5 ~1.5 mm
#6 ~1.2 mm
#7 ~1.0 mm
#8 ~0.8 mm
#9 ~0.6 mm
Erişte yaprağınızı 25 cm uzunluğunda parçalara kesin. Seçtiğiniz kesme aparatını makineye takın ve erişte yaprağını kesici merdanelerin arasından geçirerek istediğiniz erişte şeklini elde edin.
Not:
Merdaneler erişteyi kesmiyorsa, bu erişte yaprağının çok yumuşak olduğunu gösterir: bu durumda hamura biraz daha fazla un ekleyip yoğurmanızı ve tekrardan düz merdanelerden geçirmenizi öneririz.
Merdaneler erişteyi arasına alamıyorsa, bu erişte yaprağının çok kuru olduğunu gösterir: bu durumda hamura biraz daha fazla su ekleyip yoğurmanızı ve tekrardan düz merdanelerden geçirmenizi öneririz.
Eriştelerinizi nemli bir bezin üzerine serin ve anında pişirin. Eriştenizi saklamak istiyorsanız (en fazla 1 ay), Marcato Tacapasta ürününü kullanarak eriştenizi kurutabilirsiniz.
Erişteniz yaklaşık 5-6 saat içinde, sıcaklık ve neme bağlı olarak kuruyacaktır. Uygun mutfak kaplarında saklayabilirsiniz.
BAKIM VE TEMİZLİK;
Bıçağın çıkarılması ve değiştirilmesi
Bıçak haznesini açın
Bıçağı erişim deliğine doğru ittirin
Bıçağı yukarı doğru çekin
Bıçağı değiştirmek için aynı işlemleri ters sırada tekrarlayın.
Öneri: Fettuccine için tavsiye edilen kalınlık ayarı 5 numaradır. Tagliolini için 7 numaralı ayarı kullanın. Mümkün olan en ince form için erişte yaprağını 9 numaralı ayarda iki defa geçirin.
Kapağın çıkarılması ve değiştirilmesi;
Kapağı tamamen çevirin (90 derece) ve pimlerinden kurtulana dek kapağı çekin
Kapağı değiştirmek için aynı işlemi tersten yapın.